GURUSCAN

Kennis is een ingewikkeld fenomeen: soms is kennis te vinden in boeken en literatuur, maar vaker nog is kennis (en ervaring!) te vinden bij de mensen in de organisatie zelf. Dit is de zogenaamde verborgen kennis van de organisatie en vaak de basis voor het succes. Om die kennis in kaart te brengen heeft onze kennispartner GuruScan een methodiek en daarbij passende software ontwikkeld. Methodiek en software zijn gebaseerd op de wensen van kennisintensieve organisaties die klant zijn van GuruScan. Voorbeelden zijn ASML, NXP, Océ van der Grinten, maar ook de Nationale Politie. In de zorg hebben het CCE en de Radboud UMC gekozen voor GuruScan om hun kennis intern en extern in kaart te brengen.

 

De methodiek is ook uitstekend toe te passen in de gezondheidszorg, waar kennis het verschil kan maken en medewerkers vaak op verschillende locaties werken en kennis dus verspreid is. Zo brengt u niet alleen in kaart bij wie welke kennis te vinden is, u kunt er ook voor zorgen dat deze kennis breder wordt gedeeld. Een voorbeeld van een dergelijke inventarisatie voor uw sector is te vinden via deze link: 125 personen zijn gelinkt aan 65 key issues. Daarnaast krijgt u via GuruScan een beeld van de actuele situatie op het terrein van kennis en kunt u nagaan welke kennis u in de toekomst nodig heeft om optimale zorg en ondersteuning voor uw doelgroep te kunnen blijven leveren. Op basis van het verschil tussen huidige en gewenste situatie kunt u vervolgens een kennisstrategie ontwikkelen, een noodzaak voor elke organisatie met professionals.

 

Overigens werkt GuruScan ook uitstekend om de kennis van professionals binnen netwerken en in het sociaal domein in kaart te brengen. Dit voorkomt veel heen en weer bellen en zorgt voor de juiste kennis op het juiste ogenblik op de juiste plaats. Mocht u meer willen weten dan zijn wij te allen tijde bereid een en ander toe te lichten: via ZOOM is al snel een goede, eerste impressie te krijgen van de veelheid aan mogelijkheden die GuruScan u biedt.

 

Bekijk ook voor meer informatie deze video.